Sommar eller vinter, spelar ingen roll. Det är alltid gott att ha en sås till klyftpotatisen eller de grillade grönsakerna, köttet mm. Något som är väldigt vanligt är bearneise sås och även andra blaffiga såser som innehåller mycket margarin. Jag har redan som barn lärt mig att yoghurt är bra för magen.
För några år sedan blev turkisk yoghurt mycket populärt och nu används det flitigt hemma hos mig! Det går fort och det är enkelt att blanda ihop en god kall sås till vilken maträtt som helst och även som en dipp till chips, morötter, gurka.
Om ni är lite osäkra hur ni ska krydda den turkiska yoghurten kommer här nedan några tips.
Tips 1. (du väljer själv hur mycket av varje ingridiens du vill ha i, men jag rekommenderar följande:)
3dl Turkisk yoghurt
2tsk/mer elr mindre Salt
2tsk/mer elr mindre Svartpeppar
2 vitlöksklyftor
Tips 2.
Turkisk yoghurt
Honung
Dill
Salt
Svartpeppar
Tips 3. Turkisk yoghurt
Salt
Peppar
Färsk basilika men går även bra med torkad.
Hoppas ni tycker om det & lycka till! :)
/ HANNA :)